פנימיות חינוכיות

מה זה למעשה פנימיות חינוכית ? אם אסוציאטיבית עולים אצלכם המושגים והמקומות הבאים  – כפרי נוער, בתי ספר חקלאיים, בן שמן, כדורי, הכפר הירוק – אז אלו פנימיות חינוכיות. הרשימה ארוכה כמובן אבל הזכרנו שלוש פנימיות חינוכיות ידועות יותר בזכות מיקומם על צמתים מרכזיים או בשל הוותק, הבוגרים והמורשת.

מי התלמידים ? תלמידים מגיעים לפנימיות חינוכיות  ממגוון סיבות ורובן בגלל שמשהו לא “מסתדר” במקום בו הם גרים – בעיות בלימודים, סביבה חברתית לא מתאימה, בעיה בבית וכו’. תלמידים שמגיעים לפנימיות החינוכיות מבינים את היתרונות שיש כאן לעומת המשך לימודיהם בבית הספר בעיר מגוריהם. בפנימיות חינוכיות מקבלים עזרה משמעותית בלימודים מכיוון שבכל אחת מהן יש מרכז למידה עם מורים, סטודנטים, מתנדבים וש”ש שעוזרים. בפנימיות יש פונקציה שלא קיימת בבית ספר רגיל – בוגר משמעותי. לכל קבוצה יש מדריך, יש אם בית, יש ש”שים, מורות חיילות ומורים יותר פנויים וכך כמעט תמיד החניך יימצא את האדם הבוגר שיותר קרוב ללבו ושיהפוך עם הזמן למעיין אח / הורה / חבר וזה משמעותי מאוד. מה עוד ?

בכל הפנימיות מבינים שעל מנת להביא תלמידים להצלחה לימודית ולעתיד טוב יותר  אי אפשר לטפל רק בנושא בלימודי – נטו. צריך לתת לחניך מעטפת חברתית ורגשית, כזו שתגרום לו לרצות להצליח, ואף יותר מזה, להבין שהוא יכול להצליח. בכל הפנימיות ניתן למצוא פעילויות שמחזקות את התלמידים ומאפשרות להם להביא לידי ביטוי את הצד החזק בהם ולהביא אותם להצלחה בתחום מסוים וכך גם להבנה שאפשר להגיע גבוה אם רוצים ולא מרימים ידיים. דוגמאות ? פעילות ימית עם עמותת זיו נעורים, רכיבה אתגרית על אופניים, פינות חיי, רכיבה על סוסים, יזמות עסקית ועבודה, עבודה במשק החי, ספורט ועוד.

מעבר לכך יש פעילויות חברתיות מגבשות כמו קבלות שבת, טיולים ועוד המון דברים שמאוד מגבשים את החניכים ונותנים להם הרגשת שייכות ובסופו של דבר את ההרגשה שכאן זה הבית השני שלהם.

ומה לגבי שנת שירות ?

בדרך כלל מהחינוך ההתיישבותי דרך התק”ם אבל יש גם מקרים חריגים בהם מקבלים עירוניים.

לרשימה האפשרויות של – שנת שירות בפנימיות